Campuscensuur officieel gearriveerd in Amsterdam

Deugstudentjes janken over racisme en seksisme op de Rietveld Academie

0
135
Een boze student die haar gezicht bedekt neemt het woord.
Een boze student die haar gezicht bedekt neemt het woord. (Bron foto: screenshot YouTube Geen Stijl)

Dat de Universiteit van Amsterdam vol zit met postmoderne rakkers (lees: fatsoensdominees) is al langer bekend. Dat andere geluiden op intellectuele plekken zoals de UvA niet gewenst zijn, is ook geen verrassing meer. Toch weten sommige deugstudentjes je wenkbrauwen te laten fronsen. 

Waar? Uiteraard in onze geliefde hoofdstad Amsterdam bij de Rietveld Academie, waar de campuscultuur uit de VS is geïmporteerd door te janken over een aangekondigde lezing van Kate Sinha en Stefan Ruitenbeek van Keeping It Real Art Critics (KIRAC) over een nieuwe aflevering over Bert Kreuk. Het duo zou racistisch en seksistisch zijn omdat Kate haar pittige mening gaf over een politiek kunstwerk. “Het toppunt was wel de tentoonstelling van Zanele Muholi, waarbij de bezoeker geacht werd geïnteresseerd te zijn in de luie spinsels van een verwende snol, alleen omdat ze uit Zuid Afrika komt, lesbisch en zwart is.” Resultaat: Rietveld Academie verbiedt te lezing. Want: racistisch en seksistisch blabla.

Enfin daaaaagen van gehannes en gejank, maar de stoere Kate kreeg met haar Stefan een oplossing aangereikt door een student die zijn studio ter beschikbaar stelt. Uiteindelijk daagde Kate het College van Bestuur uit tot een publieke confrontatie. Deze werd geaccepteerd en zoals verwacht waren de argumenten van het CvB slap en beschamend.

Overigens is de film over Bert Kreuk niet getoond.

Een hele enge tweet.

Zie hier een reportage van Geen Stijl tv met stoere Kate en boos bedekt deugstudentje.