Zomergasten 2013: Hans Teeuwen introduceert Pat Condell

Hans Teeuwen: "Ik wou dat ik zo had durven reageren na de moord op Theo van Gogh"

1
78

Pat Condell is in Nederland met name bekend geworden vanwege zijn vlijmscherpe vlogs. Condell een Engelse komiek en auteur bekritiseert zeer moedig alle grote geloven, met islam op eenzame hoogte.

Condell is in 2013 te zien op de Nederlandse televisie tijdens het programma Zomergasten. Die zomer wordt Hans Teeuwen geïnterviewd door Wilfried de Jong en kijken zij samen naar één van de video’s van de Engelse atheïst. In het fragment is te zien hoe Condell ‘point blank’ zegt geen concessie meer te doen voor de eisende islamitische gemeenschap. De Engelsman betoogd zonder aarzeling dat ‘wij’ (lees: het vrije Westen) er genoeg van hebben.

Na het horen van de nogal politieke incorrecte woorden van Condell vraagt De Jong of de Nederlandse komiek het eens is met Condell zijn relaas. Waarop Teeuwen eerlijk en gevat antwoord: “Ja, eigenlijk wel. Jij niet dan?” De Jong staat nu in zijn hemd. Gaat er semi-lafjes op in, maar het ongemak spat van het beeldscherm. Een heerlijk stukje Nederlandse televisie. Met dank aan Hans Teeuwen en Pat Condell.

1 COMMENT

Comments are closed.