“Het volk heeft de verkeerde mening, dus zegt de politiek: ‘hou je muil maar'”

Initiatiefnemers bindende referendum (lees: D66, GroenLinks en PvdA) trekken hun glibberige handen af van wet

0
87

Vandaag is bekend geworden dat we weer een paar stappen vooruit hebben gezet richting een totalitair systeem. Waar het eerst leek alsof Nederland een bindend referendum zou krijgen, trokken de initiatiefnemers (lees: D66, GroenLinks en PvdA) hun glibberige handen ervan af. 

Zodoende is er een Kamermeerderheid uitzicht. Hoe stuitend wil het volk het hebben? Gelukkig zijn er in Den Haag nog wel wat volksvertegenwoordigers die zich om deze kwestie druk maken. PVV-Kamerlid Martin Bosma: “D66 is een lifestyle, geen politieke partij, ze hebben geen ideologie.” Bosma vertelt voor de camera van PowNed: “Het bindende referendum wordt afgeschaft. Het volk heeft de verkeerde mening, dus zegt de politiek ‘hou je muil maar’.”

FvD-voorman Thierry Baudet heeft uiteraard ook zijn mening klaar: “Het is één groot toneelspel, het is één groot bedrog.” Baudet hoopt dat het volk dit niet vergeet bij de volgende verkiezingen. “Vandaag doe ik een oproep aan alle mensen in Nederland. Vergeet dit nooit. Stem nooit meer op partijen die vandaag tegen het referendum stemmen.”

En Bosma en Baudet hebben meer dan gelijk. Hier leggen zij het vuur aan de schenen van van de door D66 naar voren geschoven broekkie Rob Jetten. Het moet gezegd worden, Jetten is nieuw in de Kamer, maar ontwijkt de kritiek als een gelouterde politicus. Alexander Pechtold en co zullen tevreden zijn met Jetten zijn optreden.

Twaalf interessante minuten. Hoofdrolspelers zijn Jetten, Bosma en Baudet.