Ja, 20 december 2017 was een daggie wel

De beruchte 'vijfde colonne' markeert verschrikkelijke woensdag als ondemocratisch en activisme loont

0
103
Eigenaresse van de stripwinkel Het Beeldverhaal, Jeannette Scheepers.
Eigenaresse van de stripwinkel Het Beeldverhaal, Jeannette Scheepers. (Bron foto: screenshot fragment AT5)
De beruchte ‘vijfde colonne’ is volgens Pim Fortuyn een club mensen die het land naar de verdommenis wil brengen. In een wat meer academische taal lieden en adepten van de club van ’68 die de ideologie van het cultuurmarxisme omarmen met als doel deconstructie van de vrije westerse democratie en cultuurgoed. Ja, het was een daggie wel. Een kort overzicht:
– Voor een tweede keer in korte tijd wordt er een stripwinkel in Amsterdam beklad: “Racist shop”. Blijkbaar zijn de argumenten om dit te doen zo sterk dat het niet nodig is om in gesprek te gaan met de mensen van de stripwinkels.
 
– Activisten ‘Sunny en Sully’ zorgen dat de laffe hoofdsponsoren van Voetbal Inside Heineken en Gillete in gesprek gaan met RTL en Heineken komt met de angstige reactie: “We moeten ons altijd blijven afvragen of de inhoud van een gesponsord programma past bij de waarden van ons merk.” Hallo Heineken! De inhoud is al jarenlang hetzelfde: platte voetbalhumor vol satire. Houd je poot gewoon stijf voor dit soort activistengedrag. Geen meter ruimte geven. Laat ze het lekker uitzoeken, we leven in een rechtstaat.
 
– En dan tot slot de Raad van State die een referendum over het referendum blokkeert. U als burger mag in deze democratie niet zelf beslissen of u een referendum wilt over afschaffing referendum want niet logisch. De mondige burger wordt monddood gemaakt want die zijn tenslotte te dom voor referenda. Is dit alles? Nee, Minister Ollongren (D66) wil soort van EU-breed einde aan online persvrijheid want ‘nepnieuws’ en alleen aanbieders op internet toelaten met een vergunning. Vergunning? Ja, pers die niet berichten over Pechtold zijn penthouse zeg maar.
 
Ja, 20 december 2017 was een daggie wel, maar voor de rest is alles koek en ei in ons landje. Mede mogelijk gemaakt door de beruchte ‘vijfde colonne’. Vergeet u niet op tijd uw belasting te betalen?