Joost Niemoller: “Café Weltschmerz gooide mij eruit”

Verbijstering en verontwaardiging bij MSM-ontwijkend Nederland

0
948
Joost Niemoller in gesprek met Esther van Fenema in Café Weltschmerz
Joost Niemoller in gesprek met Esther van Fenema in Café Weltschmerz. (Bron foto: screenshot YouTube)

Een opvallende tweet van Joost Niemoller is met verbijstering en verontwaardiging ontvangen. Niemoller zou niet meer welkom zijn bij Café Weltschmerz. De journalist laakt de mentaliteit van het burger-journalistieke platvorm die als zeer verfrissend te boek staat bij MSM-ontwijkend Nederland.

Niemoller laat in een tweet het volgende weten: “Kijk, dat is een verschil in mentaliteit. Café Weltschmerz gooide mij eruit, bang voor druk van links en vage hoop op subsidie. De Nederlandse Leeuw is dapper en laat me wel aan het woord.” Met verbijstering en steun is erop gereageerd en zijn er meerdere oproepen gedaan om een reactie van Café Weltschmerz. Tot op heden heeft Café Weltschmerz niet gereageerd.

Vrij ironisch is de situatie zodra je de video van afgelopen zomer met Niemoller bij Café Weltschmerz terugkijkt. In gesprek met Esther van Fenema heeft Niemoller het over dat hij volgens linkse collega’s heel gevaarlijk zou zijn en een complotdenker. Dat stigma doet de journalist niet zoveel. “Er wordt niet met mij, maar over mij gesproken”, is een juiste samenvatting van Niemoller toentertijd.

En nu wordt er dus ook niet meer door Café Weltschmerz met Niemoller gesproken. Waar onlangs wel mee is gesproken is oud-premier Dries van Agt. En dat is op zijn minst opvallend te noemen. Waar eerst alle ruimte was voor politieke incorrecte sprekers, heeft het nu de schijn dat CW een meer ‘diverse’ koers wil varen met wellicht de hoop op subsidie zoals Niemoller suggereert. Interviewster Esther van Fenema laat in een korte reactie op Twitter weten hoe zij over Niemoller denkt: “Ik hou van Joost.”