Kritiek op Thierry Baudet na ontmoeting met Jared Taylor

Naast MSM ook uit 'bevriende' hoek scherp commentaar: "Rassentheoreticus Taylor is een racist"

0
149
Jared Taylor tijdens een interview met CNN. (Bron foto: screenshot YouTube CNN)
Jared Taylor tijdens een interview met CNN. (Bron foto: screenshot YouTube CNN)

Vorige week kwam de NRC met een stuk waarin werd vermeld dat er een ontmoeting heeft plaatsgevonden tussen FvD-voorman Thierry Baudet en door de media ongeschreven extreem-rechtse Jared Taylor. Het ging om een diner van zeker 4 uur lang.

Nu ben je natuurlijk al vrij snel extreem-rechts in de MSM, maar er waren zo aan het end van december ook kritische geluiden uit een andere hoek die de rechterzijde wellicht niet zo snel als extreem-rechts bestempelt. Socioloog Eric C. Hendriks voormalig FvD-lid is zo’n voorbeeld. Hendriks betoogt in een stuk in de NRC dat Baudet ideeën aan het zoeken is in de verkeerde hoek.

Bas Paternotte waarschuwt Baudet: Nog een openbaarmaking zoals deze en het is einde oefening. De algemene conclusie is toch dat het om een echte racist gaat en je daar ver vandaan moet blijven. Door alle heisa kwam FvD met een verklaring naar buiten die nogmaals de standpunten van de partij moeten onderstrepen: “FvD staat voor een open, tolerant, democratisch Nederland waar individuele eigenschappen bepalend zijn; en niet sociale klasse, huidskleur, ras, geslacht of seksuele geaardheid.” Maar de harde noten waren al gekraakt en ook na de verklaring is de conclusie: politiek gezien is het niet handig. 

Ook Rossem van GS vindt er wat van en schreef onder andere in zijn longread dat zodra je met dit soort extreem-rechtse denkers in zee gaat of het alleen een etentje betreft of niet, je niets beter bent dan Sunny & Sully. Rossem: “Mensen sorteren op afkomst, gender en huidskleur en ze vervolgens met een hele brede kwast bewerken om hen allemaal met dezelfde collectieve waarden, eigenschappen en (slechte) karaktertrekken te beschilderen.” Er is uiteraard nog wel een duidelijk verschil om zo’n denker als Taylor aan te horen dan zulke ideeën ook te ventileren of in te zetten, maar de toon is gezet zal er in koor worden gezongen.

Maar wie is die veel besproken rassentheoreticus Taylor nou eigenlijk? Zodra je hem hoort praten komt de Amerikaan over als een gentleman. Kalm rustig onderbouwt hij zijn verhaal en weerlegt kritiek op een nog kalmere manier. Taylor schroomt er niet om politiek incorrect te bepleiten dat er wel degelijk verschillen zijn in IQ-gemiddelden bij ‘rassen’ en landen. En dat daar tevens veel (biologische) onderzoeken voor zijn die deze theorie ondersteunen. Taylor schetst helder dat het gemiddelde IQ van blanken hoger ligt dan van zwarten, tevens voegt de Amerikaan eraan toe dat de Aziaat weer een gemiddeld hoger IQ heeft dan de blanken. Daar zit het probleem niet in. Hoewel niet iedereen verschillen wil of kan benoemen, kunnen we wel stellen dat er gemiddelde verschillen zitten bij rassen qua intelligentie en atletische capaciteiten.

Waar je wel gealarmeerd moet zijn is zodra denkers zoals Taylor beginnen te pleiten voor zelf opgerichte instituties zoals scholen en deze instituties dan tevens het recht te hebben om dit naar een bepaald voork(l)eur in te richten. Taylor vindt dat het tijd is om te erkennen dat mensen van hetzelfde ‘ras’ natuurlijkerwijs geneigd zijn om naar elkaar toe te trekken. Kortom deze Jared Taylor schroomt niet om kokend hete onderwerpen op het vuur te zetten en te opperen voor meer segregatie. Bekijk het interview van CNN met Jared Taylor zelf en u zult er vrij snel achterkomen waarom in ieder geval links VS deze man verafschuwt. 

Wat betreft Thierry Baudet zou de FvD-voorman zichzelf een plezier doen en als hij afscheid neemt van zijn naïviteit die hem dikwijls in de weg staat. FvD stijgt in de peilingen en het ijs wordt alleen maar gladder, de messen worden geslepen en ondoordachte uitglijders als deze zijn alles behalve welkom.