Maak kennis met ‘The Red Pill’

Een boeiende documentaire van Cassie Jaye en een online fenomeen

2
386


Cassie Jaye maakster van de documentaire ‘The Red Pill’.In oktober 2016 was de release van een documentaire gemaakt door Feministische filmmaker Cassie Jaye genaamd ‘The Red Pill’. In deze documentaire volgt zij ruim een jaar de mannen van de Men’s Rights Advocates (MRA) beweging.

Een zeer boeiende documentaire die de scheve verhoudingen in de maatschappij bloot legt. Met in de hoofdrol de MRA. Een beweging die pleit voor een gelijke behandeling van de man als het gaat om huwelijk, alimentatie, voogdij en aanverwante zaken. Alleen mannen in deze documentaire? Nee, wees gerust. Uiteraard komt ook het feminisme in de documentaire voorbij. Onderbouwingen van gebakken lucht en schreeuwende ‘ik krijg mijn zin niet’ meiden met een zee van waanbeelden in hun hoofd waardoor de realiteitszin is verdronken.

Cassie Jaye tijdens de documentaire ‘The Red Pill’.
Cassie Jaye tijdens de documentaire ‘The Red Pill’.

Tijdens het maken van de documentaire houdt Cassie Jaye ook een dagboek bij. Met een zo’n open mogelijk vizier bilkt ze terug en komt tot interessante en voor haar verrassende uitspraken. “Ties are changed. Do women now have the better deal.” […] “I don’t know if I want to have the responsibility that men always have.” 

‘My Red Pill Moment’
The Red Pill verwijst naar een scène in de film The Matrix waarin de hoofdpersoon de keuze krijgt tussen een rode pil, die de waarheid en zelfkennis vertegenwoordigt, of een blauwe pil die een terugkeer naar zalige onwetendheid vertegenwoordigt. De afgelopen tijd duiken er meer en meer video’s op online met de tekst ‘My Red Pill Moment’. Daarin vertellen voornamelijk jonge mensen het moment dat ze de werkelijkheid gingen inzien.

De documentaire is online te zien. Even zoeken, er zijn zat gratis streams.

 

2 COMMENTS

Comments are closed.