Online censuur van Twitter in de VS ontmaskert

'Shadow banning' en 'down ranking' van mensen met verkeerde mening

0
165
James O'Keefe van Project Veritas.
James O'Keefe van Project Veritas. (Bron foto: screenshot YouTube)

Onderzoeksmedium Poject Veritas van James O’Keefe heeft meerdere Twittermedewerkers stiekem gefilmd toen de medewerkers vertelden over hun werkwijze bij Twitter. Een overgroot deel van de werknemers zijn alles behalve fan rechts/conservatief en vertellen zij hoe Twitter twitteraars met de verkeerde mening censureren.

Het nieuwe beleid is echt doodeng en dit is precies waar critici van te voren voor waarschuwden: online censuur. Elk geluid dat de Twittermedewerkers niet bevalt wordt gesmoord door ‘shadow banning’ en ‘down ranking’. Voor de twitteraar zelf lijkt alles normaal, maar in feite zijn alle, in hun ogen, onbevallige tweets niet te zien of worden op de tijdlijnen naar beneden ‘geduwd’. (Tekst gaat door onder de foto)

Fragment uit de undercover operatie van Project Veritas.
Fragment uit de undercover operatie van Project Veritas. (Bron foto: screenshot fragment YouTube)

In de reportage van Project Veritas wordt ook duidelijk dat de Amerikaanse overheid zich bemoeit met uitingen van mensen zoals, niet geheel verrassend ‘America’s enemy’, Jullian Assange. Waar de inzet wordt verpakt als ‘hate speech’ en nepnieuws tegen te gaan, is online censuur het niet verrassende gevolg. Kom in opstand! Voor dat u zelfs uw ongenoegen niet meer kan uiten op social media omdat u bent verbannen naar de online Goelag.

Project Veritas op hun site: “Investigate and expose corruption, dishonesty, self-dealing, waste, fraud, and other misconduct in both public and private institutions in order to achieve a more ethical and transparent society.”