Arrogant D66 weet afschaffing raadgevend referendum niet met succes te verdedigen

Debat wordt volgende week vervolgd - Martin Bosma (PVV) in begrafenispak want Van Mierlo nu echt dood

0
108
Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren weet de aanvallen van de oppositie niet te weren. (Bron foto: screenshot YouTube)

Zo! De coalitie en met name minster van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren kenden een zware donderdagavond tijdens het debat over het afschaffen van het raadgevend referendum. Met name Ronald van Raak (SP), Thierry Baudet (FvD) en Martin Bosma (PVV – met begrafenispak want Van Mierlo is nu pas echt dood) zorgden voor ongemak en gestotter bij Kajsa Ollongren.

De aanvallen van de oppositie hebben ertoe geleid dat de voltallige oppositie vroeg het debat te schorsen voor verdere uitleg van de Raad van State. Dit konden de coalitiepartijen uiteindelijk niet voorkomen en het debat wordt dinsdag hervat. De stemming over de intrekking staat gepland voor donderdag.

Tijdens het debat was Kajsa Ollongren niet de enige D66’er die het flink te verduren kreeg. Haar partijgenoot Rob Jetten zorgden ook voor veel opwinding op Twitter. Naast gelieg over de zogenaamde bedoelde opstap naar een bindend correctief referendum was twitterend Nederland niet te spreken over zijn (onbedoelde?) arrogante houding met een vals lachje richting Baudet en een rare opmerking over Boris van der Ham. “Ik zit op de blauwe stoeltjes en Van der Ham op de groene”(publiekstribune).

Al met al heeft de eliminatie van D66 eigen kroonjuwelen voor veel opschudding gezorgd op social media en in de media.