Owen Benjamin: “Waarom ik links haat”

De komiek gaat in op gezamenlijke doelen tussen de liberalen en de conservatieven en sloopt het marxisme

0
91

Owen Benjamin is een komiek, acteur en pianist uit de VS. Daarnaast maakt de komiek ook video’s en heeft een podcast. Dan zijn in zijn geval prima ingrediënten om onderbouwde content te produceren.  

Mocht je met de linkerzijde van het politieke stelsel verwant voelen, laat alsjeblieft de titel van de video van Owen Benjamin je niet afschrikken. De komiek gaat dieper in op gezamenlijke doelen en pakt zijn gedachten stapsgewijs uit. “Een debat tussen de liberalen aan de ene kant en de conservatieven aan de andere kant met gedeelde doelstellingen wel degelijk tot welvaart leiden. Zolang de doelstellingen maar worden gedeeld.”

Vervolgens gaat Owen Benjamin dieper in op zaken waar de linkerzijde gedeelde doelstellingen onmogelijk maakt. “Links is nihilist, marxistisch en postmodern – dat gelijk en ongelijk subjectief is. Dat de betekenis van woorden veranderen van betekenis zodra er een wisseling is van macht. […] Die doelstellingen deel ik niet. […] Jouw lafheid zal onze cultuur verzwakken en van onze kinderen ondankbare profiteurs maken.”

Kortom het zijn 8 zinnige minuten van Owen Benjamin.