Pat Condell ‘voice of sanity’ door de bocht

Criticus laat weer van zich horen in nieuwste vlog: "Freedom of speech is now hate speech"

0
86

Het is maar waar de focus op wordt gelegd. Pat Condell, ‘voice of sanity’, legt weer in een goede 8 minuten uit wat wel de hoofdzaken zijn. In Groot-Brittanië is er een club binnen de politie, ‘Britain’s Hate Speech Police’, die zich bezig houdt met het opsporen van ‘hate speech’, met name online.

Uiteraard is het meer dan rechtvaardig om al die uren politiewerk cynisch ter discussie te stellen zodra er voor echte fysieke misdrijven geen aandacht krijgen, maar wordt er ook door de politiek een grijs gebied gecreëerd waar de vrijheid van meningsuiting wordt omgedoopt tot ‘hate speech’. Want burgers die iets kritisch te melden hebben, moeten we toch niet willen.

Het is dan ook geen verrassing dat de burger minder en minder vertrouwen heeft in de politie. Pat Condell sluit dan ook treffend af: “Naar aanleiding van het bewijs dat wij hebben gezien, wie kan nu mij verzekeren dat er nu niet een jonge meid wordt verkracht door een gang van Pakistaanse moslims en zodra jij daarover een tweet de wereld instuurt, staat de politie nu bij jou voor de deur gevaarlijke crimineel dat je er bent.”