“Politie verhindert introductie nieuwe gulden van Sven Hulleman”

De vrijheid van de initiatiefnemers en geïnteresseerden wordt door de actie van de politie beperkt

0
251
Sven Hulleman
Foto: Sven Hulleman vertelde eerder in een uitzending van Café Weltschmerz over zijn plannen van de 'nieuwe gulden'. (Bron: Screenshot fragment Café Weltschmerz | YouTube)

De ongelukkige geboorte van de nieuwe gulden. De organisatie ‘Stop De Restschuld’ laat op zijn Facebook-pagina weten dat zij veel aandacht kregen tijdens de lancering van de nieuwe gulden, maar niet de aandacht waar zij op hoopten.

Op de Facebook-pagina meldt: “De introductie van de nieuwe gulden moest veel aandacht trekken op Prinsjesdag. Initiatiefnemer Sven Hulleman kreeg die ook, maar op een andere manier dan gewenst. De politie verhinderde dat geïnteresseerden in of uit konden lopen om de nieuwe munt op te halen.”

Website Follow The Money was ook bij de lancering aanwezig en op hun website is het volgende te lezen: “De feestelijke stemming slaat om als Hulleman ineens wordt onderbroken door een politieagent. Deze wil weten wat er aan de hand is en vraagt om legitimatie. Hulleman laat zijn rijbewijs zien en legt uit dat deze mensen bijeen zijn gekomen om kennis te nemen van zijn alternatief voor de euro. ‘Ze willen je burgerservicenummer,’ grapt iemand uit het publiek. De agent kan er niet om lachen, maar noteert het wel. Daarna loopt hij weg.”

Zo’n twintig agenten verzamelen zich om de groep van Sven Hulleman. Een halfuur later volgt tekst en uitleg van de hoofdagent: “Er is hier sprake van een manifestatie. Die is echter niet aangemeld. De burgemeester staat het wel toe, maar niemand mag weg.”

Sven Hulleman betreurt de hele situatie en de lancering van de nieuwe gulden en de beloofde auto. “Ons feestje is toch wel een beetje verstoord. Er zijn te veel mensen weg, dus ik verloot de auto onder de eerste 500 gebruikers van het systeem”, weet FTM op te tekenen. De politie heeft voor aandacht gezorgd, maar niet voor de gewenste aandacht.

Zie ook Sven Hulleman over banken, excessieve schulden en restschulden

Voor meer informatie over de ‘nieuwe gulden’ klik HIER.