Mark Rutte wil koste wat het kost af van referendum

D66 beitelt hard in op eigen kroonjuweel zonder een enkel aanvaardbaar argument

2
72
Premier stotterend Mark Rutte: “Ik denk dat als je een referendum over het raadgevend referendum houdt, dat de meerderheid zegt: gooi maar weg.”
Premier Mark Rutte stotterend: “Ik denk dat als je een referendum over het raadgevend referendum houdt, dat de meerderheid zegt: gooi maar weg.” (Bron foto: screenshot fragment EenVandaag)

Referenda zijn een doorn in het oog voor Mark Rutte en zijn kleine dictators in Den Haag. De totalitaire trein zal koste wat het kost de mondige burger platwalsen met alleen de goedkeuring van idealisten en de elite. Dat is inmiddels meer dan duidelijk.

Rutte III doet een serieuze poging om de enige democratische stem: het referendum, tussen de verkiezingen door,  via advies van de Raad van State en het parlement zo snel mogelijk te elimineren. De gênante arrogantie spat ervan af en het lijkt de coalitie geen fuck te schelen wat de verbolgen pers daarover heeft op te merken. Geen enkel goed argument kunnen de lieden van D66 presenteren waarom het klootjesvolk in de lage landen geen stem mogen hebben. De democraten beitelen hiermee stevig in hun kroonjuweel. Een aardig staaltje bluf poker van de coalitie en de zoveelste schandalige test om te kijken hoeveel rek zit in de acceptatie van de morrende Nederlanders. 

Rutte III is nog jong, maar de strategieën van Rutte zijn coalities om tegen de wil van een referendum stemmend Nederland in te gaan, komen onmiskenbaar overeen: de uitkomst van het referendum bevalt ze niet dus negeren ze de domme stemmers. “Wij weten wel wat goed is voor jullie”, is de ondertoon van Rutte en co. Want, materie ingewikkeld. Zonder goede uitleg wordt verlangd dat onwetend Nederland ja-knikt en waag het niet om je opstandig te stellen. 

Waar de MSM nog kon meegaan in de uitleg van Rutte om Oekraïne niet te weren uit de EU voor en na de uitslag van Oekraïne referendum, kan zelfs de staatsomroep NOS/NPO de slinkse poging om het referendum te elimineren niet negeren. Premier Rutte lijkt ook weinig moeite te doen om zijn maling aan het volk te verbergen. Dankzij een ferm optreden tegen de spreekbuis van Erdogan vlak voor de verkiezingen in Nederland wist Rutte een derde termijn eruit te slepen, maar dit zal zijn laatste zijn en dat is duidelijk te zien in zijn daden en helder als wat in zijn woorden. “Als het Nederlandse volk er echt niet mee eens is, zien we dat wel bij de volgende verkiezingen.” En vergeet de belachelijke arrogantie over het referendum zelf niet in een stotterend interview met Rutte in EenVandaag. “Ik denk dat als je een referendum over het raadgevend referendum houdt, dat de meerderheid zegt: gooi maar weg.” 

Geen onvertogen woord uit het kamp van VVD. Heeft Rutte zoveel macht binnen zijn partij? Of is het pure hoogmoed van de VVD’ers? Het is in ieder geval een hoog staaltje blufpoker van Rutte met onder andere een rap opkomende FvD. 

Wat lacht Rutte als een boer met kiespijn zodra de leider van FvD Thierry Baudet openlijk de rest van Nederland erop wijst dat Rutte al zijn plaatsje heeft bemachtigd binnen de burelen van de veel machtigere EU. De premier ontkent hoog en laag en na de zoveelste verwijzing van Baudet naar de rest van de politici dat zij altijd goed terecht komen in het baantjes carrousel bij grote multinationals schijnt ook eindelijk de MSM zijn schijnwerpers op de beschuldigingen van Baudet. En de conclusie luidt dat de FvD-voorman wel degelijk het aan het rechte einde heeft. Bij de VVD weet maar liefst 67% van zijn oud-VVD-Kamerleden te eindigen op een hoge bestuurlijke functie. Dit concludeerde onderzoeker Joost Berkhout van de Universiteit van Amsterdam voor Nieuwsuur en Vrij Nederland. Het wordt duidelijker en duidelijker dat politici de politiek ingaan vanwege carrière mogelijkheden en ze vegen met de noemer volksvertegenwoordiger hun reet af. Hoewel er nog wel een ultieme poging wordt gedaan dat niet alle oud-politici ‘hoog’ eindigen. Ineens verschijnt in alle MSM dat de geëlimineerde Teeven zijn brood (lees: 1,5 dag in de week) gaat verdienen als buschauffeur. Wat is-ie toch heerlijk normaal gebleven. Lekker met zijn vrouw op vakantie met de camper na zich in het zweet te hebben gewerkt achter het stuur van een bus. 

Het is ongelooflijk dat een Nederlandse premier de wet naar zijn hand zet om de burgers een democratisch middel te ontzeggen. Laf niet ingaat om het verzoek van SP-Kamerlid Ronald van Raak om een hoorzitting met staatsrechtgeleerden over het afschaffen van het correctief referendum. Je kunt hier digitaal laten merken dat er geen rek meer in uw acceptatie zit en dat Rutte met zijn dictatoriale coalitie de boom in kan. Teken hier ‘red het referendum – teken de petitie’.

2 COMMENTS

Comments are closed.