Studenten drammen columnist Haagse Hogeschool weg: “Islamofoob en seksistisch”

"Met mijn blogs probeerde ik studenten kritisch te leren denken - Dat ik daarbij het scherpst van de snede opzocht is waar"

0
75
"Kun je je voorstellen hoe het is om als studente met hoofddoek les van een man te hebben, die denkt dat jij wordt onderdrukt?", aldus de actievoerders. (Bron: flickr.com / Étienne Boulanger)

Haagse scholieren intimideren columnist Herre Faber van het online studentenblad van de Haagse Hogeschool. Faber, tevens docent, is volgens de drammende SJW’ers een ‘islamofoob en seksistisch’. Na vijf jaar lang columns te hebben geschreven, houdt Faber is nu mee op.

In Canada, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is het geen onbekend fenomeen dat hoogleraren, professoren en sprekers het praten en schrijven over gevoelige onderwerpen onmogelijk wordt gemaakt. Afgelopen week dus ook in Nederland. De studenten stelden een petitie op samen met een groep studenten uit de Gender Think & Do Tank van de hogeschool.

Faber legt de hedendaagse hypocrisie bloot in zijn column. “Seksuele intimidatie tegen vrouwen in de entertainmentindustrie is nu hot. Alle mannen moeten zich daartegen, uitspreken klinkt het uit dezelfde hoek. Laten we zeggen: de types die bij De Wereld Draait Door bivakkeren. De schijnheiligheid viert hoogtij. Als je vindt dat men zich moet uitspreken tegen het ene kwaad, dan ook tegen het andere. Ik spreek mij bij deze uit tegen beide uitwassen. Lijkt mij wel zo consequent.” Faber legt dit kwaad vervolgens helder uit. “Vrouwen vanaf kleuterleeftijd indoctrineren met het idee dat ze hoofddoeken en boerka’s moeten dragen, omdat ze anders hoeren zijn en erom vragen verkracht te worden, is niet sjiek. Het geïnstitutionaliseerd slaan van ongehoorzame vrouwen die seks weigeren. Niet zo fijn.”

SJW’ers… Kom er maar in! “Moslims worden hier over één kam geschoren. Kun je je voorstellen hoe het is om als studente met hoofddoek les van een man te hebben, die denkt dat jij wordt onderdrukt?”, aldus de actievoerende studenten. Zucht…

De voormalig columnist komt na alle commotie met een reactie op social media. “Met mijn blogs probeerde ik studenten kritisch te leren denken. Dat ik daarbij het scherpst van de snede opzocht is waar, maar mensen kwetsen was nooit de bedoeling.” Faber biedt zijn excuses aan voor de tere zieltjes die zich beledigt hebben gevoeld, maar geeft tevens aan dat de vrijheid van meningsuiting ook voor docenten belangrijk is.

En de Haagse Hogeschool zelf? Het college van het bestuur betreurt dat Faber de pen neerlegt. “Het kunnen zeggen wat je denkt is een groot goed […].Ook als meningen scherper worden, moeten wij het gesprek met elkaar durven voeren”, aldus het college is een reactie. Het is goed om te zien dat het college van bestuur zijn rug recht houdt, jammer dat het zogenaamde slachtofferschap van de drammende SJW’ers columnist faber het zwijgen weet op te leggen.

Mocht u nieuwsgierig zijn naar de column, zie hieronder.

 

Screenshot-column-Faber

Screenshot-column-Faber2