VIDEO – Hans van Teeuwen bij onthulling ‘De Schreeuw’

"Zet God op de pot, stop de profeet maar in je reet en Dans Voor Het Vrije Woord"

0
371

Hans Teeuwen is er kapot van wanneer zijn goede vriend Theo van Gogh 2 november 2004 door een radicale moslim op klaarlichte dag wordt vermoord in Amsterdam. De regisseur, columnist, programmamaker en televisiepresentator is altijd scherp uitgesproken over de Islam en bewonderaar van de eerder vermoorde politicus Pim Fortuyn.

Amsterdam loopt die dag massaal uit. ’s Avonds staat de Dam in Amsterdam vol met mensen die een tegengeluid willen laten horen. Naast de moord lijkt de aanval op het vrije woord succesvol. Twee weken na de moord stelt de toenmalige minster Donner voor om artikel 147 van het Wetboek van Strafrecht op de smalende godslastering maar weer eens van stal te halen. Een trap na voor alle mensen die Van Gogh liefhebben en voor mensen die het belang inzien van het vrije woord.

Tijdens de onthulling van het beeld voor de overleden Theo van Gogh genaamd ‘De Schreeuw’ neemt Hans Teeuwen plaats achter de microfoon. En dit volgde:

Minister Donner kondigde een kleine 2 weken na de moord op van Gogh aan dat de wet tegen smadelijke godslastering weer eens van stal gehaald moest worden. Een prachtig één-tweetje van de minister met Mohammed Bouyeri zonder wie dit beeld er niet was geweest maar die er helaas vanmiddag door detentieverplichtingen niet bij kan zijn. Jammer! Ik heb best wel vaak gehoord van mensen die zeiden: ‘Theo had het toch wel aan zichzelf te danken, want wat die er allemaal uitflapte zeg!’ Mensen betichten van dierensex, nou, werkelijk. Als mensen mij zouden betichten van dierensex, ik zou me echt betrapt voelen. Dat is iets tussen mij en mijn snoek, mijn snoek Ali. Het kwetsen van gelovigen dames en heren, dat moet toch echt, dat doet zo’n verschrikkelijke pijn, als mensen tot in het diepst van hun overtuiging gekwetst worden. Door een tekening bijvoorbeeld, dat is niet te doen, een mes in je buik is er niks bij! Dan is het nu tijd voor een lied, een schitterend lied al zeg ik het zelf, het zou misschien kunnen zijn dat er mensen zijn die zich door dat lied gekwetst worden, dat is absoluut niet mijn bedoeling. Ik heb niks tegen geloven, ik heb niks tegen Christenen, niks tegen Moslims, ik heb niks tegen negers, niks tegen blanken. Het enige waar ik iets op tegen heb zijn de Joden. Nee ook niet trouwens, nee nee nee. Nee, die kunnen tegen een grapje. Zij wel. Nou, daar gaat die dan.

Zet God op de pot, stop de profeet maar in je reet en dans voor het vrije woord.
En als je dan wordt doodgeschoten heb je van dit lied genoten.
De een die wordt verdreven, de ander wordt vermoord;
hiep hiep hoera het vrije woord!

Christenhonden, geitenneukers, iedereen doet mee.
Jezus en Mohammed op een openbare plee.
Nee ik mag niet kwetsen, mijn excuses en ik zal,
voor straf laat ik me laten pijpen door de Meiden van Halal.

Het vrije woord gaat nooit verloren, al vliegen de kogels om je oren.
Maar als zo’n baard me dood wil schieten, hoop ik dat-ie mist.
Want ik ben een bon-vivant, ik ben geen zelfmoordterrorist.
Je bent moeilijker te raken als je bereid bent af te slanken,
in die zin had van Gogh het allemaal aan zichzelf te danken.

Ehm, er was nog een regel. Even denken, dat was de leukste. Het was iets met vergeving ofzo. De zon schijnt dames en heren, dankjewel Theo! Sorry burgemeester, bij u hagelde het. Er was nog meer. Mijn DVD’s zijn nog steeds verkrijgbaar bij de betere DVD handel, eh ik had nog iets. Vrije woord, moord, eh..”

 

En laat dit nou een mooie titel en de rode draad zijn voor dit podium: Dans Voor Het Vrije Woord. Een digitaal platform die zich inzet voor de vrijheid van meningsuiting. De actualiteiten rondom dit thema worden belicht, er is ruimte voor opinie en er zijn video’s. Veel video’s van de gewone man tot aan intellectuelen van over de hele wereld die geen blad voor de mond nemen. Het gaat erom dat er zaken worden besproken waar niet iedereen zich aan kan of durft te branden. Van politieke incorrecte meningen tot de schimmige bankenwereld, van satire tot kritiek op welke religie dan ook. Dat is de rode draad van deze website: Dans Voor Het Vrije Woord. Een groot goed, misschien wel het grootste goed, in het vrije Westen. Die met hand en tand moeten worden verdedigd.